::welcome::

~a little notes to those who visit this blog~

1) this blog suitable to view by using Mozilla Firefox/chrome.. if you are using IE.. you will see this blog with very big font.. =)

2) syaz baru meng*edit* blog.. tukar layout etc.. sorry sbb nampak serabut.. nanti nk edit balik.. in the mean time.. this blog nampak a lil bit messy skit.. sorry viewers.. will restore this problem asap.. sorry for any inconvenience cause.. *eceeecee* ;p

truly.madly.deeply,
syaz

Oct 25, 2010

idea kad kahwin.. kad by-hand

morning peeps!

rite now byk dh jenis2 kad kahwin / kartu undangan / wedding card.. nk memilih pun blh jadi rambang mata.. tp aper2 pun bl melibatkan wedding ni.. yg penting $$$.. yaa.. sediakan aja.. pasti semua impian anda akan terlaksana.. huhuhu.. wedding card vendor pun dh byk yg ada kt Malaysia nie.. pilih ajer yg mana.. tp dlm bab pilih vendor ni kn hati2.. sbb takut dpt vendor yg buat hal.. tp jgn risau.. org nk kahwin dan dh kahwin pun ramai.. dptkan ajer pendapat dr mereka2 semua.. 

saja melayan kebosanan diri.. hasil dr goooogglliiinggg... :) tp mostly byk idea jemputan more to  jemputan by-hand.. :D


soookkaa ini.. jemput org pakai chocolate n bungkusan chocolate tu buat jemputan.. tp ini hanya practical utk nk jemput bg by hand.. kalau pos x boleh.. mau chocolate tu cairrr n last2 postmen mkn.. yumm yumm.. owhh baru terpikir.. idea ini blh jgk dipractikkan utk yg nk jemput ke majlis engagement / majlis akad nikah.. sbb tetamu itu pastinya tetamu yg terpilih n korang blh jumpa bkn? :) 


ala2 surat khabar.. tp selitkan jemputan.. ini dia buat utk jemput to birthday party xsilap.. sbb perasan 'come to her sweet seventeen....' blh diguna pakai utk jemput ke wedding jgk.. ubah suai jer sikit.. :)) bl tgk surat khabar ni.. teringat wedding card ning baizura.. dia pun buat dlm bentuk gulungan..  


cantik bkn? kreatip & kritis tul idea ni.. x silap syaz dlm tu just print pakai a4 paper jer kot.. pastu gulung2 ngan ala2 tikar mengkuang ni.. 


jemputan ala2 mendapat watikah.. mama pernah dpt this kind of jemputan.. siyesly.. mmg cantik.. sgt2 exclusive.. mmg grand pun wedding yg mama attend tu.. kt one of the resort kt india.. mmg bolly-wood habis..


this one plk.. pakai kipas lipas.. hehehe.. sgt2 practical.. sbb lepas tu blh pakai kipas tu.. confirm org x buang kad jemputan via kipas ni.. huhu.. 
this one sgt comel.. nampak ssooo sweet.. ;p tambahan ada plk butterfly tu.. nk jimat kos.. xperlu pakai kotak.. gantikan aja dgn sampul.. xder masalh rsnya.. 

till then.. utk mencari kelainan.. rajin2 kan diri dgn meng'gOoglE! lalalaa..

truly madly deeply,
syaz

8 comments:

farhanna said...

syaz... kad i dah setle.. yahoooooo lega

ms syaz said...

hooorrraayyy... gud2.. Alhamdulillah.. now u blh concentrate on other things plk..

Lieya said...

Uiskkk sangat la kreatip idea2 ini kan...

ms syaz said...

yupp.. tp rsnya ader lagi yg lagi kreatip dari ni.. tq singgah lieya.. :))

ElyaElmo said...

syaz...yg kad last sekali tu lawaa.....seriuss lawa......

ms syaz said...

a'ah elya.. i pun agreed wif u.. simple jer nampak.. tp lawa & nice.. i rasa if larat b2b nk diy pun x der masalah.. :))

Madu Warna Biru said...

wah best betol....:D nak buat la ... time kasih post benda alah nih yer :D excited gile nih :P

ms syaz said...

madu warna biru: =) kalau u buat.. jgn lupa bg i satu ehh.. ^_^